Примірне чотиритижневе сезонне меню на зимовий період рекомендовано використовувати у дитячих садках та інших організованих дитячих колективах. Відповідний наказ, а також технологічна документація на страви та вироби, що увійшли до затвердженого меню, оприлюднені на сайті МОЗ.
Техкартки містять перелік страв, всі необхідні параметри і розрахунки (маса брутто/нетто, енергетична цінність продуктів/страв тощо), вимоги до продуктів. Також у них запропоновані процеси приготування та температурні режими. Меню можна використовувати у повному обсязі або частково.
У розробці меню взяли участь представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти, Держпродспоживслужби, державної установи "Інститут громадського здоров'я ім. О. М. Марзєєва НАМНУ", ВГО "Асоціація працівників дошкільної освіти", Національного університету харчових технологій, управлінь та департаментів освіти.
Меню для харчування:
Перший тиждень - молочний суп із макаронами, морква тушкована з чорносливом тощо.
Другий тиждень - салат морквяно-яблучний, локшина з фруктами тощо.
Третій тиждень - гарбуз припущений, пюре із бобових (гороху або сочевиці) з цибулею, какао з молоком тощо.
Четвертий тиждень - омлет, котлета рублена з м’яса курки тощо.
Повне меню за посиланням.