Урочиста служба починається о 12 годині ночі і триває п'ять годин. Зазвичай в храм з собою віряни беруть великодній кошик, щоб освятити продукти до святкового столу. Що в нього положити?
Звичайно, жодна Пасха не обійдеться без паски. Вона символізує воскресіння і небесне царство. Традиційно робиться з сиру в формі піраміди.
Також, обов'язково в свою корзину потрібно покласти зварені круто крашанки. Вони є символом нового життя.
Предки любили класти в кошик сир, тверді сири, а також молоко. Все це повинно символізувати чистоту, самовідданість, а також любов Бога до людей. Крім молочних продуктів, до церкви беруть домашні ковбаси, буженину, сало і так далі.
Незважаючи на те, що традиційним пасхальним напоєм вважається Кагор, не рекомендується нести на пасхальну службу алкогольні напої. Не можна також викидати продукти, які були освячені. Краще віддати їх родичам, або ж потребують, а крихти від Пасхи кинути птахам.
Святковий сніданок починається з першими променями сонця. Віруючі накривають багатий стіл і снідають зі своїми рідними та близькими. Починати трапезу рекомендується з освячених фарбованих яєць, паски і паски - сирного страви з родзинками, курагою і цукатами. Кожна з цих страв має свій сенс. Яйця червоного кольору символізують життя і кров Христа (зовні яйце виглядає мертвим, всередині воно містить життя), паску господнє тіло, а паска - труну Христа.